Hae

Hae sivustoltamme

TidyFiren tarina ja missio

TidyFire oy jatkaa aiemmin Tulipiippu-tuotemerkillä markkinoidun kotimaisen puhtaan polton teknologian kehitystä ja laajentaa aktiivisesti valikoimaa uusilla innovatiivisilla tuotteilla. Tuotteemme on suunniteltu tuomaan helpotusta arkeen ja edistämään hyvän terveyden ja toimintakyvyn säilyttämistä nyt ja tulevaisuudessa, ympäristöä kunnioittaen.

Tulipiipun tarina alkoi kun ajatukset saivat kulkea omia polkujaan metsänhoitotöiden lomassa. Niistä alkoi hahmottua menetelmä, jolla pellettipanos luovuttaa täyden lämpöarvonsa, eikä hiiltä jää lainkaan jäljelle. Metsätöissä tulipiippu tarkoittaa erityistä henkilöä - apulaista savotan työnjohtajalle. Voisikohan tulentekijää auttava tuote olla myös Tulipiippu?

Tuotteen keksijä ja oman savottansa tulipiippu oli Pauli Pieti. Pietin savotalla syntyi säiliöpolttomenetelmä, jota käyttävät bioHeart-pellettipolttimet. Pian valikoima laajeni keksijäyhteistyön kautta lieriöpolttoon perustuvilla bioBlaze-pellettipolttimilla. Sittemmin Pietin johdolla kehitettiin hybridHeart- ja hybridBlaze polttojärjestelmät.

Hybridipolttojärjestelmässä palaa puhtaasti niin klapi, pelletti, briketti, hake, puuhiili kuin kaikki muukin kuiva biomassa. Polttojärjestelmän perusta on erityinen, patentoitu hybridiarina, jonka avulla tyhjennät tuhkat pelkällä vivun liikautuksella. Hybridipolttojärjestelmä asennetaan kiinteästi uuteen tai saneerattavaan tulisijaan. Teemme jatkuvaa kehitystyötä sekä itsenäisesti että yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Tässä historiallisessa videossa Pauli Pieti esittelee takkaan suuniteltuja pellettipolttimia Oulun asuntomessuilla 2005.

Me TidyFirellä työskentelevät tiedämme kuinka pelletit, polttopuut ja briketit palavat savuttomasti luontaisella vedolla. Äänekkäitä ja sähköä kuluttavia puhaltimia ei tarvita. Itse asiassa kaikki kuiva biomassa voidaan polttaa TidyFiren patentoiduilla tekniikoilla äänettömästi ja savuttomasti. Hyödynnämme näitä patentoituja tekniikoita määrätietoisesti tehtävässämme:

  • Poistaa noki ja pitää lasit kirkkaina,
  • hyödyntää polttoaineen täysi lämpöarvo,
  • estää savuärsytys ulkona ja avotakoissa,
  • polttaa pellettiä helposti kaikissa takoissa,
  • vähentää roskiintumista sisällä ja ulkona,
  • parantaa terveyttä ja ympäristön tilaa,
  • lisätä puhtaiden polttoaineiden käyttöä,
  • tuoda siistit hybriditulisijat kaupunkeihin ja
  • tehostaa edullista kiertotaloutta.

Suomalaisina me rakastamme elävän tulen lämpöä ja tunnelmaa kodeissamme. Sähkötakka tai -sauna kun ei vain ole sama asia. Toisekseen, TidyFire-takat ja kiukaat aiheuttavat erittäin vähän ympäristörasitusta verrattuna sähköisiin vaihtoehtoihin.

Jotkut meistä ovat kaikesta huolimatta vanhanajan savusaunan ystäviä. TidyFire ei ole tehty heille, mutta käyttämällä TidyFire-polttimia muualla kuin savusaunassaan voivat hekin ehkä välttyä savun aiheuttamilta sydän- ja keuhkosairauksilta.

TidyFire on savuttoman panospolton ja vapaavetoisten hybridipolttojärjestelmien johtava toimittaja ja teknologian kehittäjä. Sen liiketoimista vastaa aikaisemmin muun muassa paloturvallisuusjärjestelmiä suunnitellut tekniikan tohtori Tapani Ahonen. Herra Tulipiippu, eli Pauli Pieti, toimii nykyisin neuvonantajanamme. Olemme antaneet asiantuntemuksemme myös monen erityishankkeen käyttöön ja olleet mukana esimerkiksi aluelämpölaitosten suunnittelussa.