Hae

Hae sivustoltamme

TidyFire WoodCart on 100% suomalainen raput kulkeva klapiteline

TidyFire WoodCart raput kulkeva klapiteline on etevä ja täysin kotimainen

Tuo polttopuut siististi sisälle!

Yhdistettyyn sisä- ja ulkokäyttöön tehty TidyFire WoodCart on ergonominen ja siisti siirtoväline sekä kaunis säilytysteline, jossa pidät polttopuusi kätevästi ja tyylikkäästi heti käden ulottuvilla. Vedä WoodCartia kuin lentolaukkua ja tuo klapit rapuista ja ovista kevyesti yhden käden otteella takan viereen, roskaamatta.
Päivän synttärisankari sai tänään omansa ja oli tosi tyytyväinen ja iloinen! Asiakaspalvelu oli mahtavaa ja toimitus todella pikainen, paljon kiitoksia -Leila Lindvall
TidyFire WoodCart on suunniteltu kulkemaan pihamaalla ja rappusissa, kevyesti yhden käden otteessa.
Kuva 1. TidyFire WoodCart klapikärry kulkee isojen pyöriensä ansiosta moitteetta nurmella ja soralla sekä portaissa. Vedä klapit sinne missä niitä tarvitset kevyesti yhden käden otteessa. Vapaalla kädelläsi voit avata ovet.

100% suomalainen TidyFire WoodCart

WoodCart on alusta loppuun kotimainen tuote. Idea apuvälineestä klapien siirtoon syntyi todelliseen tarpeeseen, kun klapien kantaminen kipeän lonkan kanssa oli kovin vaivalloista. Ensimmäiset ajatukset pyörillä kulkevasta vedettävästä kärrystä syntyivät, niinpä mallia lähdettiin kehittämään.

WoodCart valmistetaan Suomessa korkealuokkaisista materiaaleista ja viimeistellään ammattiylpeydellä. Voit ottaa ainutlaatuisen, huoltovapaan WoodCartin käyttöösi suoraan pakkauksesta. Se toimitetaan sinulle jämäkällä, hitsatulla rungolla, kestävillä täyskumipyörillä, joita ei tarvitse koskaan täyttää - ja kaikilta osin valmiiksi koottuna - lisävarusteineen.

Suunnitelmasta toteutukseen

Pyörillä kulkevaa ergonomista klapiensiirtokärryä kehiteltiin parisen vuotta ennen kuin päästiin nykyiseen WoodCart-malliin. Nykyisellään ollaankin jo aika kaukana siitä ihan alkuperäisestä ajatuksesta. Suunnittelun lähtökohtina olivat ergonomisuus ja toiminnallisuus, ajatus puuvajalta kevyesti ja siististi tulisijan viereen vedettävästä puunkantotelineestä. Kärryn tuli olla mahdollisimman kevyt itsessään, jotta se toimisi apuvälineenä taakkaa keventäen. WoodCart on valmistettu galvanoidusta teräksestä ja se on kestävästi hitsattu kokoon - yhtäkään ruuvia, joita joutuisit käytön aikana kiristelemään, kärryssä ei ole! Pyörät valittiin toiminnallisten ominaisuuksiensa takia; täyskumipyörä on kestävä ja kuormankantokykyinen, kapea ja sileä profiili tuo hyvin vähän luonnon roskia sisään. Rappuset ja kynnykset pyörä nousee ketterästi - alusta alkaen oli selvää että kärryn tulee kulkea moitteetta myös raput. Suunnittelussa oleellista on huomioida myös tuotteen teollisen tuotannon vaatimukset. Muotoilussa otettiin huomioon mm. valmistusprosessin tarkoituksenmukaisuus ja kustannustekijät.

Hyvä vehje, nyt ei pelota vanheneminen ,saa puut sisälle heleposti, lämmitetään vielä vain puilla. Ei tuu kuraa just hajin kärryllisen ja portailla vaihto koppaan isäntä nostaa sisälle. -Heli Heikkuri
WoodCart Jalo ja WoodCart Helmi. Lisävarusteena saatavilla WoodCartiin jämäkästi asettuva WoodCarrier Irmeli puunkantoteline.
Kuva 2. Asiakkaidemme toiveesta musta kärry kokomustin pyörin tuli valikoimaan syksyllä 2020, jolloin WoodCart perheeseen liittyi kokomusta WoodCart Sisu. Kuvassa näkyvä kokomusta WoodCart Jalo on uutuustuote 2021-2022 ja korvaa edeltäjänsä Sisun. Jalon pinnapyörät ovat keveämmät kuin Sisun hiukan tuhdimmat umpipyörät. Täyskuminen pyörä on erittäin kuormankantokykyinen ja kestävä, ja sileän profiilinsa ansiosta tuo hyvin vähäisesti hiekkaa, kuraa tai lunta sisään. Valkea WoodCart Helmi sopii hyvin skandinaaviseen vaaleaan sisustukseen.

Ergonomia vs. design

WoodCart klapikärryn ehkä tärkein ominaisuus on sen ergonomisuus. Suunnittelussa on mietitty tarkkaan kärryn mittasuhteet sekä käytön helppous. WoodCart kulkee kevyesti luontaisen tasapainonsa avulla ja yhden käden otteessa vetäessäsi jää toinen käsi vapaaksi ovien aukaisulle. Kärry on mitoitettu ns. keskimittaiselle ihmiselle - pitkällä ihmisellä kärry saattaa jäädä hiukan matalaksi. Tähän olemmekin miettineet ratkaisua; kenties tulevaisuudessa kärryä on saatavilla kahta eri korkeutta tai vetoaisaan kehitellään teleskooppivarsi! Klapeista tippuvat roskat kerääntyvät umpinaiselle alatasolle josta ne on helppo kipata haluamaansa paikkaan: taso on sivu- ja takareunoistaan ylöspäin pokattu ja etureunastaan alaspäin pokattu, jolloin kärryä hiukan kallistamalla saat tasolle kertyneet roskat helposti lakaistua. WoodCartista haluttiin myös sisäsiisti ja tyylikäs, jotta sen voi jättää näkösälle tulisijan viereen ja klapit saavat rauhassa lämmetä ennen polttamista. Ergonomian ja designin yhdistäminen tuotti jonkin verran haasteita, ja pieniä kompromisseja jouduttiin tekemään. Kärryyn asettuvan lisävarusteena saatavan WoodCarrier Irmeli puunkantotelineen haluttiin olevan ergonomisella korkeudella käyttäjälleen, ns. suorilta selin nostettavissa, jolloin tasoa jouduttiin hiukan nostamaan suunniteltua korkeammalle. Tällöin kärryn jalat pitenivät. Keskusteluun on aika ajoin noussut oliko matalammalla oleva taso ja lyhyemmät jalat tyylikkäämpi vaihtoehto kuin tämä ergonomisempi versio, johon lopulta päädyttiin. Puunkantoteline Irmelin käytettävyys vaikutti kärryn muotoiluun myös vaakasuuntaisten tankojen sijoittelun osalta, koska sivulla olevat tangot olisivat estäneet Irmelin esteettömän käytön WoodCartiin asettuvana lisävarusteena - joskin myös klapien asettelu kärryyn olisi ollut hankalampaa verraten esteettömään versioon.

Helppo ja kevyt kuljettaa täydelläkin puulastilla. Selkä suorana ja viheltäen liiteristä, muutamien askelmien kautta, tupaan. Aika nätti tuo valkoinen kärry. Kiitos -Päivi Lavikainen

Kuormattu WoodCart on hyvin tasapainossa. Taakkasi kevenee jopa yli 90%.Käytä led-valoa tunnelman luomiseen tai ajovalona hämärässä.WoodCart tuo tyyliä sisustukseen. Kuva: Katja Suominen
Kuva 3. Kuormattu kärry on hyvin tasapainossa. Taakkasi kevenee jopa yli 90%. WoodCartilla kuljetat kevyesti kerralla jopa n. 25kg polttopuita. Punamustapyöräinen WoodCart Oiva on ensimmäinen markkinoille tullut WoodCart väri.

Kuva 4. Led-valolla saat tunnelmaa ja voit käyttää sitä myös ajovalona kun kuljetat klapeja hämärässä.

Kuva 5. WoodCart tuo tyyliä sisustukseen. Kuvaaja Katja Suominen, Sisustusblogi @pihkassapintaan.

Haasteita matkan varrella

Niinkuin missä tahansa hankkeessa, yllätyksiä riittää WoodCartin tarinassakin! Ehkä kirjoitamme ihan oman tekstin kärryn matkasta valmiiksi tuotteeksi, koska monta mutkaa ja sattumaa on matkaan mahtunut, mutta todetaan tässä nyt että isoimmat haasteet ovat liittyneet tuotteen valmistukseen, kustannusten kohtuullistamiseen, kohderyhmän tunnistamiseen ja tavoittamiseen. WoodCartin tuotantoprosessissa olemme tehneet yhteistyötä useamman alihankkijan kanssa. Olemme joutuneet reklamoimaan tuotteen laadusta ja miettimään valmistusprosessia uudelleen monta kertaa. Ensimmäinen WoodCart markkinointikampanjamme, voi jopa sanoa, epäonnistui. Ja niinkuin mihin tahansa viimeisen puolentoista vuoden aikana, koronapandemia on vaikuttanut tämänkin projektin etenemiseen. Pandemiasta johtuvista seikoista odottelimme uutukaisia, mittatilaustyönä tehtäviä pyöriämme luvatun muutaman viikon sijaan useita kuukausia, keväästä syksyyn! Lopulta saimme kauan odotetut pyörät viime hetkellä syksyn sesonkiin.

Tosi hyvät kärryt. Hyvän kokoiset renkaat kulkee niin lumessa,pehmessä ja nousee portaissakin ketterästi! Meillä jo viidet!! Enkä pois antaisi. Kolmesti saunankin lämmittä kärrystä -Raimo Pietilä

Monipuolista toiminnallisuutta lisävarusteiden avulla

Monipuolisuutta WoodCartin käyttöön saat lisävarusteiden avulla. Lisävarusteista suosituin on tällä hetkellä kuormansidontasarja, jonka avulla tuet klapikuorman jämäkästi paikoilleen. Kuormansidontasarja on hyvä apu epätasaisemmassa maastossa. WoodCarrier Irmeli on kotimainen, puinen kokoontaittuva puunkantoteline, joka asettuu jämäkästi WoodCartiin. Irmelin avulla otat puut kantoon siinä missä kärryn matka pysähtyy, jos et halua tuoda kärryä sisään tai jos vastaan tulee korkea kynnys. Talvipakettiin kuuluu mm. sukset. Sukset ovat omiaan talvella lumikeleillä, mutta WoodCartin pyörät kyllä halkovat kohtuullisen lumikerroksen moitteetta. Jos kulkureittisi on jokseenkin ylläpidetty, selviät luultavasti talvellakin pyörien avulla. Toimitamme WoodCart klapitelineen aina käyttövalmiina lisävarusteineen, niin ettei sinulle jää mitään koottavaa!

Aivan tosi hyvä vehje lumellakin!! -Mirka Niemi

WoodCarrier Irmeli asettuu jämäkästi WoodCart polttopuukärryynKuormansidontasarja on avuksi, jos maasto on epätasaisempaa.Talvipakettiin kuuluu mm. sukset.
Kuva 6. Lisää kärrysi monipuolisuutta kotimaisella, puisella WoodCarrier Irmeli puunkantotelineellä. Ota Irmeli kannettavaksi siinä missä WoodCartin matka pysähtyy; esimerkiksi jos vastaan tulee korkea kynnys tai jos et halua viedä kärryä sisälle. Taidolla toteutettu WoodCarrier asettuu jämäkästi WoodCartiin ja taittuu näppärästi kokoon säilytystä varten! Värivaihtoehtoina lakritsinmusta ja suklaanruskea.

Kuva 7. Kuormansidontasarjan avulla tuet polttopuut jämäkästi niin, etteivät ne heilu tai pääse putoamaan kyydistä epätasaisemmassakaan maastossa. Oivallinen apu pidemmille matkoille ja isompien kuormien kuljettamiseen! Vaihtoehtoina RST, HST ja sinkitty.

Kuva 8. Talvipaketti sisältää kärryn akselille sovitetut sukset, vaihdettavat pinnisokat ja suksien sovitusholkit.

Tyytyväinen asiakas on paras palaute!

"Nyt ei pelota vanheneminen." Näin sanoi eräs tyytyväinen asiakkaamme. Ja mitä tähän lisäämään. Tyytyväinen asiakas on paras palautteemme! Olemme saaneet kymmeniä positiivisia yhteydenottoja ja kiitosta tuotteesta, joka auttaa arjessa. Kaikkien tarpeisiin WoodCart ei välttämättä sovellu, esimerkiksi jos maasto jossa kärryä halutaan vetää on kovin epätasaista, juurakkoista tai heinikkoista. Olemme myös saaneet kehitys- ja parannusehdotuksia käyttäjiltä, ja nämä aidot käyttäjäkokemukset ovatkin meille kultaa kalliimpia. Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet yhteydessä meihin tai jättäneet kommenttinsa sosiaaliseen mediaan!

Kyllä tästä pitäis tämän keksijälle antaa kyllä joku Nobellin rauhanpalkinto... kertakaikkiaan... tää on niin ergonominen kaikenkaikkiaan. En ny halua kehua enempää mutta, kyllä aivan valtavan hyvä -Veli-Pekka Piri

 

Kirjoita kommentti (kaikki kentät tarvitaan)

Kommentit hyväksytään ennen niiden ilmestymistä.