Hae

Hae sivustoltamme

Miten käytän luonnon hiomakiveä?

Luonnon hiomakivi: Kodin yleishiomakivi puisessa seinätelineessä

Kuusi kysymystä luonnon hiomakivestä

Mihin hiomakiveä voi käyttää?

Luonnon hiomakiveä voit käyttää erilaisten työ- ja apuvälineiden teroittamiseen ja hiomiseen. Puukot, veitset, sakset, taltat, sirpit, viikatteet, juustohöylät, siivutuskoneet... jne. Voit käyttää kiveä näppäränä kynsiviilana ja ongenkoukun väkästen teroituskivenä. Oiva kaveri metsästäjän ja kalastajan eräreppuun, kätevä apu kotiin ja mökille yleishiomakiveksi ja arjen ylellisyyttä hellävaraisen kuorivana kivenä kauneuttasi hoitamaan.

Kuva 1. Mökkiseita - Hyttyssavulle, hiomakiveksi ja painoksi.

Miten hiomakiveä käytetään?

  1. Kostuta kivi vedellä.
  2. Terän molemmat puolet hiotaan pyörivällä liikkeellä teräkulman suuntaisesti. Kiven päälle muodostuva massa edesauttaa hionnan viimeistelyä. Kovemmissa ja tylsemmissä terissä käytetään runsaammin vettä.
  3. Hio lopuksi yhdensuuntaisesti molemmilta sivuilta hivenen jyrkemmässä kulmassa kuin terää teroitettaessa, ikään kuin vuolisit terästä lastua. Muista käyttää kiveä usein, jolloin terä ei pääse tylsäksi.

Perinteinen tapa teroittaa - Monta sataa vuotta historiaa

Kuinka kauan luonnon hiomakivi kestää?

Luonnon hiomakivi kestää useita vuosikymmeniä oikealla käytöllä. Tämä tuote edustaa todellista kestävää muotoilua ja siirtyy käytössä sukupolvelta toiselle.

Mistä luonnon hiomakivi tulee?

Laadukas hiomakiveksi soveltuva savikiilleliuske erotellaan käsityönä erityisellä osaamisella ja ammattitaidolla epäpuhtaammasta ja kovemmasta kiviaineksesta. Hiomakiven louhii ja tarve-esineeksi suunnittelee ja viimeistelee esi-isiensä taitoja kunnioittaen Västilän Kivimies.

Västilän kylässä Orivedellä louhii peruskalliota Västilän Kivimies. Kiven valmistuksesta on vastannut Ukko Yli-Jumala. Miljoonien vuosien saatossa louhoksen kivi on kypsynyt pikkuhiljaa hiovaksi kiveksi, fylliitiksi.

Kiven markkinoinnista ja myynnistä vastaa Wästikivi Oy. Luonnon hiomakivi on 100 % kotimainen tuote alusta loppuun.

Onko hiomakiviä erilaisia?

Luonnon hiomakiviä voit käyttää useisiin eri tarkoituksiin. Jokainen kivi on käsityönä taidolla valmistettu juuri tietynlaiseen tarkoitukseen. Kodinkivi soveltuu kodin yleishiomakiveksi, eräkivi metsästäjän tarpeisiin, mm. nylkypuukon teroittamiseen. Kauneudenhoitoon tarkoitetut kivet ovat hellävaraisia mutta kuitenkin tehokkaita.

Tämä "Viisastenkivi" ennaltaehkäisee tehokkaasti tylsyyttä ja pitää terässä!

Mistä voin ostaa luonnon hiomakiven?

Wästikivi Oy:n tuotteisiin voit tulla tutustumaan paikan päälle puotiimme Orivedelle tai tilata verkkokaupastamme oiVat.fi. Halutessasi paketoimme tuotteen tyylikkääseen lahjapakkaukseen.

Kuva 2: Eräkivi, Luonnon Hiomakivi - Natural Whetstone.

Kirjoita kommentti (kaikki kentät tarvitaan)

Kommentit hyväksytään ennen niiden ilmestymistä.